Főzünk

Utókarácsonyi sütemény


Karácsony után általában már rágondolni sem tudunk a süteményekre, aztán jön a szilveszter és mégis sütünk valamit, főleg ha vendégek jönnek, vagy mi megyünk valahova. Idén én is így voltam vele, ezért szilveszter délelőtt nekiálltam sütni, hogy meglephessem vele vendéglátóinkat. Természetesen kinéztem magamnak egy receptet, ami kissé hasonlított ránézésre a browniehoz, tortának is beillett volna, de ugye a végeredmény kicsit más lett, mint ami az alapot szolgáltatta. Annyit azonban elmondhatok, hogy mindenki tetszését elnyerte, így bátran sütögetheti mindenki, akinek megtetszik a recept.

Lett egy új szokásom: mostanában megnézem, hogy melyik élelmiszer milyen "egyéb" anyagot tartalmaz. S amikor az információ elhatározza, hogy megindul felénk, csak kapkodjuk a fejünket. Találtam egy cikket arról is, hogy mennyire egészségtelenek a bolti sajtok.

Az én hűtőszekrényem általában tabula rasa, üres terület, amiben csak némi sajt és tejföl leledzik, ezért szívemre vettem a sajtokat leleplező cikket. Azonban eszembe jutott, hogy anyukám még nem olyan rég is készített otthon sajtot. A receptet javasolom mindenkinek, mert könnyű elkészíteni, csak egy kis figyelmet, minimális hozzávalókat és egy tiszta pelenkát igényel.

Birsalmasajtos aszalékos gyümölcskenyér


Minden évben kitalálok valami olyat, amit még korábban nem sütöttem. Ez idén egy birsalmasajtos gyümölcskenyér lett, amihez még jó sok aszalt gyümölcsöt raktam. Az illata csodás lett és mindenki rajongott érte, és nem csak az illatáért…!

Egy ismeretlen recept – Torta sütőtökkel

Toktorta1
Néhány hete meglátogattam egyik legjobb barátnőmet és egy fantasztikus süteménnyel kínált meg, kisfia pedig egyszerűen odáig volt tőle, hogy ő ilyet ehet ebéd után. Eddig is szerettem a sütőtököt és nagy kedvencemet tortaformában látni, úgy voltam vele, biztosan jó dolog sülhetett ki belőle. A színe is csodás, főleg egy ilyen borúsabb, már ténylegesen a telet idéző napon, így eldöntöttem, kipróbálom ezt a süteményt. Kíváncsi vagyok, nekem is olyan jól sikerül-e és szintén akkora keletje lesz, mint barátnőmnél.
Íme, a recept, amit innen is köszönök neki!

Ősz van és ez nálunk az alma szezonja. Mindenféle van a kertünkben és hát ebből adódóan amilyen almás sütemény van, előbb-utóbb az asztalra kerül. Már a préseltetést is fontolóra vettük, hisz az igazi almalénél nincs is finomabb, de mire odáig jutottunk, rájöttünk, hogy nagy részét már megeszegettük, így maradt a jövő évre az ötlet. Másnak viszont tudom ajánlani. Nézzen csak körbe ott, ahol él, biztosan fog találni valakit, aki ezzel foglalkozik.
A ma délután szintén almás sütemény készítésével telt, mivel rábukkantam egy új receptre és menten ki is szerettem volna próbálni. Az íze finom, bár nálam abból a papírból kissé nehezen jöttek ki, szóval lehet elméreteztem az alma mennyiségét, mert bevallom, azt nem igazán mértem meg, hanem a minél több, annál jobb elvét vettem alapul, ami süteményeknél nem feltétlenül hasznos…
De íme a recept és mindenki kipróbálhatja a saját konyhájában is.

2018. április 20. Péntek
Tivadar, Odett

Aktuális kérdés

Hogyan tetszik az oldalunk?
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
Összes szavazat:
Első szavazat:
Utolsó szavazat:
 
Powered by Sexy Polling
 

Életmód