Főzünk

 

Sokat gondolkodtam azon, mit adhatnék én idén Anyák napjára annak, akitől már olyan sokat kaptam. Gyermekként kirohantam reggel az udvarra és leszedtem minden virágot, amit csak találtam, hogy odaadjam neki és nagymamámnak. Családom idősebb nőtagjairól már egyszer megemlékeztem, így most arra gondoltam, inkább valami olyat osztanék meg kedves Olvasóinkkal, amit tőlem már rég olvashattak, pedig elég sokszor művelem.


Idén egy narancsos túrótortával leptem meg Édesanyám és igen, már elkészült, ráadásként jobban örült neki, mintha a világ legnagyobb virágcsokrával állítottam volna be abba a házba, ahova születésem óta hazatérek. Talán más Édesanyák is így örülnének neki, ráadásul nem is olyan bonyolult, mint amilyennek hangzik.

Ezúttal egy könnyű, gyors és olcsó sós finomságot ajánlunk. Kiváló akár vendégváráshoz, akár tartalmas leveshez második fogásként, ámbár tapasztalatunk szerint utazáshoz is tökéletes társ.

Fahéjas csiga (alternatívában: kakaós, diós)

Nálam általában úgy zajlik a sütés, hogy fellapozok egy receptet, aminek hozzávalói nem feltétlenül állnak rendelkezésemre a spájzban. Így aztán némi kreatívkodásra van szükség, ami azért általában jól sül el/ki, és utána már a módosított receptúra alapján készítem a következő alkalommal. A következő recept is így alakult végleges formájára, s nem állítom, hogy ezzel én találtam fel a spanyol viaszt, de azt igen, hogy rendkívül finom kelt tészta, ami kiváló lehet reggelire, vacsorára, de akár ebéd mellé is.

 

Csigabigak

Citromos-mákos tallérok


Megint nekiálltam sütni. Megyünk is hétvégén baráti társasággal kirándulni, vasárnap pedig anyák napja. Korábbi években volt egy írásom, miért is tartom ezt a napot különösen fontosnak, viszont most inkább azt írom meg, mivel is lepem meg édesanyámat, akinek még a születésnapja is mostanában lesz.
Nem kell mindig nagy ajándékokra gondolni, viszont számomra elmaradhatatlan tartozéka ennek a napnak, hogy virágot viszek neki. Idén úgy gondoltam, hogy nem egy nagy csokor gyönyörű, ám idővel elhervadó szépséggel lepem meg, hanem pici rózsával, amit kiültethet a kertbe és így talán még jövőre is gyönyörködhetünk benne. Mellette pedig csináltam egy nagy adagot az egyik legújabb kedvenc kekszünkből, a mákos és citromos tallérocskákból.

 

Citromos makos taller

Lekváros-mákos csigák


Felkérést kaptam a hétvégére, hogy a hozzánk érkező fiatalemberek számára valamit esetleg tudnék-e a leves mellé sütni, amit mondjuk reggel vagy akár napközben is lehetne eszegetni, de inkább bármikor a nap folyamán. Gondolkodóba is estem, hogy éhessé váló férfiak vajon milyen édességnek is örülnének és a megoldást, a sütemény alapját egy fernandel nevezetű süteményben találtam meg, viszont én az eredeti recepttel ellentétben nem egy sütőben feltekerve rakosgattam egymás mellé szorosan a tekercseket, hanem akkor már inkább a jól bevált csiga formátumot részesítettem előnyben. Így születtek meg a lekváros-mákos csigucik.

2018. január 19. Péntek
Sára, Márió

Aktuális kérdés

Hogyan tetszik az oldalunk?
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
Összes szavazat:
Első szavazat:
Utolsó szavazat:
 
Powered by Sexy Polling
 

Életmód