Mesék

Momó, a kislányok őre

2015. július 30., csütörtök 09:20

Rozika és Gitta lassan cseperedtek. A tündérek, manók, a kerek erdő és kerek rét lakói, minden állat a faluban és környékén boldogan nézték, ahogy kis barátaik növekednek mind méretükben, mind értelmükben is, emellett pedig még szeretetük a körülöttük lévők iránt is egyre nőtt. Kedvességük, vidámságuk miatt a falu lakói is szerették a két kislányt, szüleik és nagymamájuk pedig próbálták vigyázni minden lépésüket.


Egy napon, nem sokkal Gitta negyedik születésnapja után azonban váratlan dolog történt, ami addig még sosem fordult elő a kislányok életében. Édesapjukat a közeli lovardába hívták, édesanyjuk is egyik megrendelőjéhez kellett vinnie az új ruhákat, nagymamájuk pedig még nem ért haza a boltból. Nem volt mit tenni, hiszen aki állatok gyógyítását vállalja, annak az életében előfordulhatnak váratlan események, ezért édesapjuk ugyan aggódva, de magára hagyta a házban Rozikát és Gittát, megígértetve velük, hogy addig, míg nagymamájuk haza nem ér, egymásra vigyázva játszanak a szobában és senkinek nem nyitnak ajtót. Egyedül Momó lesz az, aki vigyáz rájuk, így szüleik rá bízták a két kislányt.

A kerek erdő lakói

2014. máj. 12., hétfő 10:24

Egyszer volt egy kerek erdő, szélén egy kerek rét, kerek rét közepén egy kerek kunyhó. Ott éldegélt boldogságban három jó barát, Bodrikutya, Szürkeszamár és a Kéknyúl. Kerek rétjük közepében kerek házuk kiskertjében mindenféle szép virágot ültettek. Volt ott piros tulipán, lila ibolya, rózsaszín jácint, napsárga nárcisz és illatozó rózsa. A három jóbarát sokat kirándult a kerek erdőben, ahol gyakran meglátogatták barátaikat, Brumimacit és Mogyit, a mókust.

 

Kerek erdo lakoi 1

Cicómicó és Incifinc

2013. november 06., szerda 08:15

Egyszer élt egy házikóban, erdőszéli kis kunyhóban egy macska és egy kisegér, kiknek élete, ha megfigyeljük, nem volt más, mint maga a „Rettegés". Cicómicó, ki gazdasszonya szeme fénye volt, abban a tudatban élte napjait, hogy nála szebb bundájú és kecsesebb macska a környéken még nem volt. Incifinc, a kisegér, szintén e házban éldegélt s kezdetben nem sejthette, hogy jelenléte, mint egy rém, átjárja a ház lakóinak életét. Rövid idő elteltével úgy gondolta, e ház maga az Egérparadicsom, mivel a ház valódi urának személye hamar megváltozott. Cicómicót hamar átjárta a rettegés, ha meglátta és meghallotta a ház ura jövetelét.

2018. február 21. Szerda
Eleonóra, Norina

Aktuális kérdés

Hogyan tetszik az oldalunk?
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
Összes szavazat:
Első szavazat:
Utolsó szavazat:
 
Powered by Sexy Polling
 

Életmód