Főzünk

Rég nem írtam, nagyon rég, de majd elmesélem, miért is, most viszont visszatérve, szokásomhoz híven nem csak rövid történeteket és kirándulásokat osztok meg kedves Olvasóinkkal, hanem amit épp a konyhában készítettem. Nos, szerintem mindenki ismeri és mindenkinek van egy egyéni receptje. Édesanyámnak is van, drága nagymamámnak is volt és van, amit én csinálok és ez utóbbi inkább a gyorsaságra hajt, nem mintha a másik kettő olyan sok időt venne igénybe.


Ősz van és a nyár mellett ez az az időszak, amikor a legtöbb gyümölcsöt találhatjuk a kertben – már akinek van kertje, a többiek pedig a piacon vagy bárhol máshol. Nekünk épp rengeteg körte, szilva és barack, meg persze szőlő érik a kertünkben, így mindből szedtem egy kicsit és már készült is a finom leves, ami aztán hidegen az igazi, de mi langyosan is szeretjük és még télen is eszünk, hogyha akad valami befőtt vagy a fagyasztóba eltett gyümölcs, márpedig falun az mindig akad.

 

gyumolcsleves

 

Sokat gondolkodtam azon, mit adhatnék én idén Anyák napjára annak, akitől már olyan sokat kaptam. Gyermekként kirohantam reggel az udvarra és leszedtem minden virágot, amit csak találtam, hogy odaadjam neki és nagymamámnak. Családom idősebb nőtagjairól már egyszer megemlékeztem, így most arra gondoltam, inkább valami olyat osztanék meg kedves Olvasóinkkal, amit tőlem már rég olvashattak, pedig elég sokszor művelem.


Idén egy narancsos túrótortával leptem meg Édesanyám és igen, már elkészült, ráadásként jobban örült neki, mintha a világ legnagyobb virágcsokrával állítottam volna be abba a házba, ahova születésem óta hazatérek. Talán más Édesanyák is így örülnének neki, ráadásul nem is olyan bonyolult, mint amilyennek hangzik.

Ezúttal egy könnyű, gyors és olcsó sós finomságot ajánlunk. Kiváló akár vendégváráshoz, akár tartalmas leveshez második fogásként, ámbár tapasztalatunk szerint utazáshoz is tökéletes társ.

Fahéjas csiga (alternatívában: kakaós, diós)

Nálam általában úgy zajlik a sütés, hogy fellapozok egy receptet, aminek hozzávalói nem feltétlenül állnak rendelkezésemre a spájzban. Így aztán némi kreatívkodásra van szükség, ami azért általában jól sül el/ki, és utána már a módosított receptúra alapján készítem a következő alkalommal. A következő recept is így alakult végleges formájára, s nem állítom, hogy ezzel én találtam fel a spanyol viaszt, de azt igen, hogy rendkívül finom kelt tészta, ami kiváló lehet reggelire, vacsorára, de akár ebéd mellé is.

 

Csigabigak

Citromos-mákos tallérok


Megint nekiálltam sütni. Megyünk is hétvégén baráti társasággal kirándulni, vasárnap pedig anyák napja. Korábbi években volt egy írásom, miért is tartom ezt a napot különösen fontosnak, viszont most inkább azt írom meg, mivel is lepem meg édesanyámat, akinek még a születésnapja is mostanában lesz.
Nem kell mindig nagy ajándékokra gondolni, viszont számomra elmaradhatatlan tartozéka ennek a napnak, hogy virágot viszek neki. Idén úgy gondoltam, hogy nem egy nagy csokor gyönyörű, ám idővel elhervadó szépséggel lepem meg, hanem pici rózsával, amit kiültethet a kertbe és így talán még jövőre is gyönyörködhetünk benne. Mellette pedig csináltam egy nagy adagot az egyik legújabb kedvenc kekszünkből, a mákos és citromos tallérocskákból.

 

Citromos makos taller

2017. október 17. Kedd
Hedvig, Hédi

Aktuális kérdés

Hogyan tetszik az oldalunk?
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
Összes szavazat:
Első szavazat:
Utolsó szavazat:
 
Powered by Sexy Polling
 

Életmód