Főzünk

Lett egy új szokásom: mostanában megnézem, hogy melyik élelmiszer milyen "egyéb" anyagot tartalmaz. S amikor az információ elhatározza, hogy megindul felénk, csak kapkodjuk a fejünket. Találtam egy cikket arról is, hogy mennyire egészségtelenek a bolti sajtok.

Az én hűtőszekrényem általában tabula rasa, üres terület, amiben csak némi sajt és tejföl leledzik, ezért szívemre vettem a sajtokat leleplező cikket. Azonban eszembe jutott, hogy anyukám még nem olyan rég is készített otthon sajtot. A receptet javasolom mindenkinek, mert könnyű elkészíteni, csak egy kis figyelmet, minimális hozzávalókat és egy tiszta pelenkát igényel.

Birsalmasajtos aszalékos gyümölcskenyér


Minden évben kitalálok valami olyat, amit még korábban nem sütöttem. Ez idén egy birsalmasajtos gyümölcskenyér lett, amihez még jó sok aszalt gyümölcsöt raktam. Az illata csodás lett és mindenki rajongott érte, és nem csak az illatáért…!

Egy ismeretlen recept – Torta sütőtökkel

Toktorta1
Néhány hete meglátogattam egyik legjobb barátnőmet és egy fantasztikus süteménnyel kínált meg, kisfia pedig egyszerűen odáig volt tőle, hogy ő ilyet ehet ebéd után. Eddig is szerettem a sütőtököt és nagy kedvencemet tortaformában látni, úgy voltam vele, biztosan jó dolog sülhetett ki belőle. A színe is csodás, főleg egy ilyen borúsabb, már ténylegesen a telet idéző napon, így eldöntöttem, kipróbálom ezt a süteményt. Kíváncsi vagyok, nekem is olyan jól sikerül-e és szintén akkora keletje lesz, mint barátnőmnél.
Íme, a recept, amit innen is köszönök neki!

Ősz van és ez nálunk az alma szezonja. Mindenféle van a kertünkben és hát ebből adódóan amilyen almás sütemény van, előbb-utóbb az asztalra kerül. Már a préseltetést is fontolóra vettük, hisz az igazi almalénél nincs is finomabb, de mire odáig jutottunk, rájöttünk, hogy nagy részét már megeszegettük, így maradt a jövő évre az ötlet. Másnak viszont tudom ajánlani. Nézzen csak körbe ott, ahol él, biztosan fog találni valakit, aki ezzel foglalkozik.
A ma délután szintén almás sütemény készítésével telt, mivel rábukkantam egy új receptre és menten ki is szerettem volna próbálni. Az íze finom, bár nálam abból a papírból kissé nehezen jöttek ki, szóval lehet elméreteztem az alma mennyiségét, mert bevallom, azt nem igazán mértem meg, hanem a minél több, annál jobb elvét vettem alapul, ami süteményeknél nem feltétlenül hasznos…
De íme a recept és mindenki kipróbálhatja a saját konyhájában is.

Megint útnak indulunk. Ahogy a kedves Olvasók látják, lassan úgy néz ki, utazó nagykövetnek mentem, de végre van egy olyan időszak az életemben évek után, amikor megtehetem. Viszont 40 fok van… Ne gondolja senki, hogy most panaszkodni kezdek, mert ilyen meleg van és az ember lassan úgy érzi, mintha párologtatóvá válna. Szó sincs erről! Sokakkal ellentétben én egész jól bírom a meleget és azért hozzátenném, hogy télen meg állandóan azon jajgatunk, hogy hideg van… mikor legyen meleg, ha nem a nyár közepén! Ha most esne az eső és hideg lenne, annak sem örülnénk.
Viszont egy valami tényleg elég nehéz ilyenkor. A tűzhely mellett állni és főzőcskézni valamit, esetleg valami rágcsafélét csinálni a strandra… nos ezt a részét én sem kedvelem annyira, bár sütni-főzni kimondottan szeretek. Semmilyen hivatásos babérra nem török és gasztroblogger sem leszek, mint ahogy ez az utóbbi időben olyan divatos foglalkozássá vált, viszont szokásomhoz híven megosztom azokat a dolgokat, amiket a kis konyhámban alkotok.