Egy újabb gyors leves - karalábéból Kiemelt

Kategória: Főzünk 2017. október 20., péntek 07:30

A mai ebéderedményünk egy gyors karalábéleves lett, amit gondoltam, meg is osztok kedves Olvasóinkkal attól az ötlettől vezérelve, amit Édesanyám szokott kérdezni, amikor felhív: Te mit főzöl? Már semmi ötletem sincs, pedig tele a kert… Szóval úgy döntöttem,ha neki néha jó körbekérdezni, ki mit csinál, talán más is tanácstalanul ül, hogy abból a sokféle élelemből, amit otthonra felhalmozott, vajon épp mit készítsen.

Karalábéból készült leveském nagyon hamar elkészül, így sok gond nem akad vele a megpucoláson kívül. Ami kell hozzá és kb. négyen ehetnek is belőle, csak akkor csináljunk még valami mást is, mert hátha akad otthon valaki, akinek egy leves nem lesz elegendő.

Karalabeleves


Mi is szükséges az elkészítéséhez?

 

egy közepes karalábé,

2 nem túl óriási, de nem is törpe méretű krumpli,

egy hagyma – vagy épp nekem újhagymám volt és abból kettőt bele is vágtam,

2-3 marék rizs, egy kis alaplé (ez nálam úgy néz ki, hogy az amúgy forró vízbe beleteszek egy leveskockát vagy amit én most nagyon szeretek, azok a házias levesalapok) é

s egy kis petrezselyemzöld,

1,5 liter víz - hogy el ne feledjem, ha már levesről van szó.


Ezeket mind feldaraboltam a megpucolást után és egy kis oliva olajon megforgattam, majd a már vízforralóban felforralt vízzel felöntöttem (így gyorsabb kicsit, mert már eleve meleg a víz), tettem bele sót és persze a rizst, meg a levesalapot, egy kis petrezselymet és nekiálltam főzni, ami egész hamar meg is lett. Mikor megpuhult, kicsit vártam és leturmixoltam végül az egészet. A rizs egyébként arra kell, hogyha kész a turmixolás, akkor nem kell pluszban tejszínt vagy bármi mást beletenni, így azok is megehetik, akik mindenféle mente ételen éldegélnek.


Ennyi is a gyors leves. Jó étvágyat hozzá!


Rószegh Lili

Utoljára frissítve: 2017. október 20., péntek 07:47
2018. április 20. Péntek
Tivadar, Odett

Aktuális kérdés

Hogyan tetszik az oldalunk?
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
Összes szavazat:
Első szavazat:
Utolsó szavazat:
 
Powered by Sexy Polling
 

Életmód