Mindennapjaink tele vannak apró, de gyakran bosszantó, máskor vicces mozzanatokkal. Különböző ügyeink intézése során nem egyszer érezhetünk magunkon mesemotívumokat. Egy-egy hivatali ügy elintézése szükségelteti a három napot, s az intézmény oly’ messze van tőlünk, mintha túl lenne az Óperencián.

[bővebben]

Sminkutazunk

Kategória: Közlekedünk 2015. január 30., péntek 19:07

Tél van, és így megint igénybe veszem a tömegközlekedést. Ez általában mindenféle kerekeken guruló hosszabb-rövidebb járművet jelent, szépen buszozgatok ide-oda. Amúgy nem azok közé tartozom, aki autóját elrakja télire pihenni, hanem mivel egyáltalán nincs, így én mindenhova gyalog járok, persze, elérhető távolságokra, de így is sikerül megtenni azért pár kilométert naponta (még az egészségnek is jót tesz, tudom javasolni). Télen is szeretek gyalog járkálni, de azért az esős, havazós, lucskos napokon inkább megvárom a közelgő buszjáratok valamelyikét és így újból vizslathatom utastársaimat, ahogyan azt régebben mindig csináltam.

Tomegkozlekedunk1


Ma is ez lett a program, mivel az esőben semmi kedvem nem volt a város egyik feléből a másikba gyalogolni. Fel is szálltam nagy lelkesen a buszra és szépen a végéig vonulva el is helyezkedtem az egyik ülésen, aztán elkezdtem figyelni a körülöttem lévőket. Mindig akad meglepetés és senki ne mondja, hogy nem nézi végig azokat, akik bármilyen tömegközlekedési eszközön a közelébe kerülnek. Óhatatlanul nézegetni kezdjük egymást. Fiatal lányok, akik épp az iskolából jönnek, olyan 10-15 év közöttiek, mögöttük egy fiatal lány, inkább már egyetemista lehet, de talán épp csak most kezdte élete egyik legizgalmasabb időszakát. Ami azonban számomra döbbenetes volt, hogy a harmincas éveimnek immár egy idejét eltöltve még mindig rajtam volt a legkevesebb smink a busz ezen részének hölgytagjai közül.


Egyetemistának gondolt leányunk teljes harci díszben, amit nem is nagyon értek, hisz egy nagyon szép arc nézett vissza rám. Viszont tiszta bronzos árnyalattal, szempillákon szinte kilónyi fekete réteggel, a füstös smink is inkább feketébe hajló. Az igazi meglepetés azonban akkor következett, amikor a kicsinyke táskájából előszedett egy kis tükröcskét egy másik kisebb cipzáras szütyőt, amiből egy papírzacskónyi bronzos színű por került elő, amihez még egy nagyobb fajta sminkecset is csatlakozott. Tényleg azt hittem rosszul látok, mivel a tökéletesre maszkírozott arcára, ami alapból is szép volt, már így is egy kilónyi anyag volt felkenve. Sosem értettem és eljutottam odáig, hogy valószínűleg nem is fogom ezt megérteni, így tekintetem inkább odébb kalandozott.

 

Tomegkozlekedunk2

A másik oldalon ültek a tizenéves leánykák, akik épp egymás táskáit vizslatták, így én is rápillantottam, mégis mivel járhat iskolába egy 10-12 éves leányka. A legidősebb szájából, aki úgy 15-16 lehetett ekkor hangzott el az ominózus kérdés a legkisebbhez: „Te hogy férsz el ebben a táskában?” Erre már jobban elkezdtem nézelődni és meglepődve tapasztaltam, hogy a kb. 10 éves leányka kezében egy hatalmas fekete női bőrtáska van, ujjacskáin a köröm mind kifestve és lázasan ecseteli, hogy ebben a táskában aztán simán elfér minden iskolai cucca. Na, ilyet sem láttam és hallottam még, úgyhogy örömmel vettem észre, nekem búcsút kell venni a kis csapattól.

 

Ők továbbutaztak, én pedig leszállva elgondolkodtam azon, hogy akkoriban, amikor én jártam így iskolába, egyáltalán nem volt szokás, hogy talpig sminkben, csini kistáskával érkezzünk, hisz sokkal fontosabb volt, hogy beleférjen, ami aznap kell és a tollaink helyére sem sminkecsetet tuszkoltunk.

De változik a világ és kíváncsi vagyok, hogy a kislány vajon 5-10 év múlva milyen táskát fog hordani és mennyi smink lesz az arcán, a körmei helyén mekkora műköröm fog díszelegni… és vajon tudni fogja, hogy az életben nem ez számít és nem ettől lesz igazán fontos valaki másnak az életében.


Rószegh Lili

Utoljára frissítve: 2015. január 30., péntek 20:19
2018. április 20. Péntek
Tivadar, Odett

Aktuális kérdés

Hogyan tetszik az oldalunk?
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
Összes szavazat:
Első szavazat:
Utolsó szavazat:
 
Powered by Sexy Polling
 

Életmód