Mindennapjaink tele vannak apró, de gyakran bosszantó, máskor vicces mozzanatokkal. Különböző ügyeink intézése során nem egyszer érezhetünk magunkon mesemotívumokat. Egy-egy hivatali ügy elintézése szükségelteti a három napot, s az intézmény oly’ messze van tőlünk, mintha túl lenne az Óperencián.

[bővebben]

Így sétáltok Ti, avagy macskát hámjáról Kiemelt

Kategória: Értetlenkedünk 2017. szeptember 12., kedd 15:33

Városban sok furcsaságot lát a vidék lánya, ezek jelentős részén (pl. öltözködés, amit egyesek divatnak mernek hívni) már fel sem akad. Valami azért mindig jön, ami vizuális kihívásként örökre a retinájába ég.

Legutóbbi városban töltött napjaim során láttam egy ötven körüli, kifejezetten normálisnak tűnő férfit egy teljesen átlagos, mondjuk ki: házi macskát sétáltatni, macskahámmal. Mások biztosan nem akadnak fel ezen, de én még úgy tudtam és tapasztaltam, hogy a macska ragadozó, aki ugyan házi kedvenc, de szabadságpárti.


Bennem sok minden felmerült, többek között az is, hogy ez egy egyedi eset, melyet a cica átmeneti betegsége indokol. Barátnőm tagadóan rázta fejét, a gazdi macskasétáltató szokása évek óta tart és túllép az idényjellegen. Barátnőm arckifejezését látva azt az opciót is elvetettem, mely szerint ez csak nekem szokatlan eljárási mód, pedig a hámból kiindulva kénytelen voltam azt a megállapítást tenni, hogy a macskasétáltatásra komplett iparág épült, mely macskahámok gyártására specializálódott.

Macskaham
Persze tudom én, hogy milyen veszélyeket rejt magában a macskák élete, a szüleimnél egész konkrétan a Kedvencek Temetőjét le lehetne forgatni, és emlékeim szerint csak 1, azaz egy cicánk pusztult el természetes módon.


Mindezek ellenére azt gondolom, érzem és tudom, hogy a macska szabadnak született. S adódik a kérdés, hogy tudja-e ezt maga a macska? Konzultáltam élővilágban módfelett járatos, mondhatni szakemberrel, hívjuk őt a továbbiakban K. F. -nek, aki biztosított róla, hogy igen, a macskák ösztönei megsúgják, hogy nem póráz végére születtek.


Mindennek van másik oldala, s lehet ezt úgy is tekinteni, mint a madarak védelmében született biztonságpolitikai óvintézkedés, de ha a madarakat néznénk, akkor a városokban is többen etetnék őket a téli időszakban. Ehelyett városlakó ismerőseim biztosítanak róla, hogy szívük szerint így járnának el, azonban társasházban laknak, s ami bemegy a madarakba, az ugye ki is jön más formátumban... Szóval a panel élet törvénye felülírja a madártani szakemberek tanácsait.


Ne felejtsük el azt sem, hogy a macskahám összeköti a gazdát jószágával, tehát a gazdi is ugyanolyan rab. Talán még inkább, hiszen ő biztosan tud róla, hogy a macska ragadozó, akinek helyre és élettérre van szüksége, de ezt nem tud neki biztosítani, hiszen önmagának sincs. Ahogy K. F. megjegyezte, "a macskafélék közül a vadmacska és az abból kifejlődött házi macska az evolúció csúcsa. Tökéletes ragadozó."


Nem kívánok pálcát törni, távol áll tőlem a szándék. Vidéki lányként csak értetlenkedem. S készítem magam arra, hogy legközelebbi városi kiruccanásomkor a kígyóbűvölő házi kedvencén gördeszkát fogok látni.

Utoljára frissítve: 2017. szeptember 12., kedd 16:09
2018. február 21. Szerda
Eleonóra, Norina

Aktuális kérdés

Hogyan tetszik az oldalunk?
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
Összes szavazat:
Első szavazat:
Utolsó szavazat:
 
Powered by Sexy Polling
 

Életmód