Életünk regénye Kiemelt

Kategória: Lelkünk 2017. szeptember 15., péntek 18:42

Írtunk már arról a bevett gyakorlatról, amikor egy nő nem találja a helyét a világban, takarítani kezd. Megosztottuk Kedves Olvasóinkkal a takarítás lélekre és testre, külső és belső egyensúlyra gyakorolt pozitív hatásait. S szóltunk már itt a naplóírás hasznáról is, mint terápiás és meditációs eszköz.

Meglepő érzés, amikor e két tevékenység összekapcsolódik az ember életében.

 

Eletunk regenye


Pár héttel ezelőtt azt éreztem, hogy takarítanom kell egy bizonyos polcon. Nem volt porosabb a többinél, egyszerűen csak jött egy belső parancs, hogy ott tevékenykedjek. Aztán jött a következő érzés: vegyem le azt a könyvnek álcázott kis dossziét. Levettem. Kinyitottam. A múltam üdvözölt több mint tíz éve írt sorok közül.


Rég elfeledett események! S közben ott a válasz a jelen kérdéseimre, melyek arra ösztönöztek, hogy a takarításban találjak megnyugvást.


Épp aznap találkoztam egy ismerőssel, aki oly régen elárult. Lesütötte szemeit, miközben néztem az arcát. Nem haragszom, nem is igen emlékeztem már pontosan miként jutottunk el a jelen állapotig, de ő igen, bántja a lelke, ezért kerüli a szemkontaktust. Vannak dolgok, amiket el kell felejtenünk, de van, amire olykor jó visszatekinteni, mert emlékezetünk másképp őrzi meg az eseményeket, vagy már nem is tudjuk teljes terjedelmében felidézni milyen volt a kapcsolatunk valakivel. Ismerősöm oly szép pillanatokat okozott nekem régen, még az árulása előtti időszakban - erről beszél annak a régi naplónak sok-sok bejegyzése, melyeket olvasva állóképpé változott a mára már rég végetért közös filmünk. Megértettem, hogy én azért tudok a szemébe nézni, mert bennem a szép emlékek mélyebb nyomot hagytak, még ha nem is tudtam segítség nélkül felidézni, mik voltak azok. 


Átlapoztam pár oldalt, és visszatettem a polcra. Nem napló már, hanem múltbéli önmagam könyve. Szereplői nem sokkal elevenebbek már számomra, mint egy sokszor olvasott, kedves regényé. Ugyanakkor tele van jelenbéli önmagamnak szóló üzenetekkel, melyekre időnként rászomjazok.

Utoljára frissítve: 2017. szeptember 15., péntek 19:00
2018. február 21. Szerda
Eleonóra, Norina

Aktuális kérdés

Hogyan tetszik az oldalunk?
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
Összes szavazat:
Első szavazat:
Utolsó szavazat:
 
Powered by Sexy Polling
 

Életmód