Szerelemhozó tárgyak

Kategória: Feng Shuink 2015. július 31., péntek 10:32

Szerelemhozó tárgyak – avagy kalandom a hiányzó szerelemterülettel

Szerelem feng1Amikor új emberekkel találkozom viszonylag hamar elhangzik a csodálkozó kérdés, hogy miért is vagyok egyedülálló nő. Bevallom, nem igazán tudom megindokolni, ezért az új ismerősöknek inkább néhány randi- vagy kapcsolati élményemmel szoktam reprezentálni a helyzet gyökereit. Általában a második sztorinál elhangzik a „Te vonzod a hülyéket.” rövid, de felettébb pontos ténymegállapítás. Ezt követi a „De miért?” kérdés, amire egyelőre még senki sem tudott választ adni. Egy kedves barátnőm úgy vélte, hogy ha mi nem boldogulunk a feladvánnyal, forduljunk szakértőhöz, és bejelentett egy – na azért nem pszichológushoz, hanem egy látó hölgyhöz.


A hölgy valóban sok mindent látott, de erre a kérdésre ő sem tudott pontos választ adni. Megnyugtatott, hogy lesz még néhány „furcsa” ismeretségem (ennél kevésbé diplomatikus jelzőt használt), de el fog jönni az Igazi, akire megéri várnom. Azonban ő is lázasan kereste, vajon miért bukkan fel az életemben ez a sok elrettentő példa. Ő sem tudta megfogalmazni az okot, de amikor megkérdezte milyen alakú házban lakom, és erre én büszkén L alakút válaszoltam, diadalittasan csillant fel a szeme. Főleg, amikor a tájolás után kiderült, hogy a komplett szerelem sarkom hiányzik. A megoldást is elmondta: húzzak fel falakat, és hozzam ki egy síkba az egész házat. Dacosan ráztam a fejem, ez fizikai és anyagi képtelenség. Megnyugtatott, van megoldás, a feng shui számtalan praktikát ismer a hiányterületek pótlására. Így vetettem be magam a téma feltérképezésébe, és számtalan, bár meg kell mondani, gyakran ellentétes tanácsra bukkantam.


A szerelem még mindig elkerül, de a talált praktikákat szívesen megosztom minden érintett Olvasónkkal.


Az igazsághoz tartozik, hogy ezek közül csak párat próbáltam ki, felettébb elrettentő eredménnyel. Először is, ültettem a hiányterületre vörös rózsát, mert azt csak nemrég tudtam meg, hogy a rózsa ambivalens növény, hiába a szerelem szimbóluma a nyugati kultúrában, a feng shui szerint a tüskéi a várt boldogságot is távol tartják.
Azt lehet, hogy igen, de a házhoz beparkoló teherautóval szemben alulmaradtak. Szó szerint.


Gondoltam, ezután én már csak minimálban nyomom, nem ültetek, teszek oda azt, amire nincs gond. Letettem hát egy piros cserepet – mert az volt feleslegben. Valaki azt mondta, hogy tegyek rá apró kavicsokat, mert az erősíti a piros szín hatásait. Tettem. De erre valaki megkérdezte, hogy mégis, hány darabot tettem le. Megvontam a vállam, tudja a fene, csak felmarkoltam egy adagot. Erre jött a tanács: számoljam meg, nehogy páratlan számú legyen, mert akkor nem segít, sőt csak ront a helyzetemen. Bőszen megszámoltam, gondoltam közben cifrákat, Hamupipőkeként bogarászva az apró kis köveket. Szerencsém volt, páros számot kaptam, ezért elégedetten vonultam arrébb. Amikor hátranéztem, megláttam, hogy a hadműveletet árgus szemekkel figyelő kandúrmacskám a cserépre szökkent és megjelölte a szigorúan páros számú kavicsaimat.


Ekkor már kezdtem feladni a reményt, és felhívtam a látó hölgyet. Azt a megnyugtatónak cseppet sem nevezhető választ kaptam, hogy tehetek bármit, ezen praktika nem segít, adjam el a házat. A hír lesújtott és mély depressziómból édesanyám cinikus megjegyzése ébresztett fel. „Azt hittem, ez a nő jós, nem pedig ingatlanos.”


Azóta nincs praktika. Nincs szerelem sem. Csak a kutatói kíváncsiság, és a jókívánság, hogy minden érdeklődőnek segítsenek a következőkben összegyűjtött szimbólumok, akár lakásban, akár házban, akár hiányzó terület pótlására, akár a meglévő erősítésére kívánják alkalmazni őket.

 


A piros szín:
A színek közül a legerősebben kötődik a szerelemhez, szexualitáshoz, ahogyan ezt a szimbólumokkal foglalkozó írásunkban már bemutattuk. Mivel a tűz és a vér színe, érdemes mértékkel alkalmazni a szerelem területén.

 


Rózsaszín:
Szintén a szerelemhez, romantikához kapcsolódó színszimbólum. A piros színtől lágyabb hatású, ezért az ízlésesség határain belül fokozottabban használható.

 


Babarózsa:
A románc, a női szépség jelképe. Nyílása a nőiességet, a szerelem kibontakozását szimbolizálja. Nincsenek tüskéi, tehát nem tartja távol a boldogságot. Fényképe is elég a szerelem bevonzásához. Sokan összekeverik a babarózsát a pünkösdi rózsával, utóbbi sem rendelkezik tüskékkel, ezért szintén kifejthet pozitív hatást a szerelem területén.

 


Lótusz:
A keleti hagyományokban rendkívül tisztelt növény olyan erős pozitív hatást tud kifejteni bármely életterületen, hogy akár csodákat is bevonzhat.

Szerelem feng2


Orchidea:
Kínában a szépség és a szerelem szimbóluma.

 


Alma:
Sokrétű jelentései mellett gyakran a termékenység és szerelem szimbóluma.

 


Szegfűszeg:
Ez a fűszer állítólag képes megnyitni a szívcsakrát és szabad utat engedni az érzelmek áramlásának. Használhatjuk sütéshez, főzőshez, de kis tálkákban kitéve is képes kifejteni jótékony hatásait.

 


Delfinek:
Talán az egyik legösszetettebb állatszimbólum, amely sok más mellett jelenthet önismeretet, harmóniát, kommunikációt, arany középutat. Az ókori görögök szerint Aphrodité szent állata, a feng shui szerint a párosan kihelyezett delfinek garantálják életünkben a szerelem megjelenését és a boldogság megtartását.

 


Páva:
Sokrétű szimbólum, a halhatatlanság, a bőség, termékenység, szépség kifejezője. A hinduknál Káma szerelemisten madara. A magyar hagyományokban a mennyország és a szerelem madara, de gyakran a szeretett nőt is jelképezi a népköltészetben. Egyes nézetek szerint mágikus védelemben részesíti a szimbólum használóját.

Szerelem fen3


Papagáj:
A hinduizmusban Káma szerelemisten attbribútuma, a szerelmi kultúra jelképe.

 


Páros ló szobor:
A ló energiát és sikert képes adni a bármilyen jellegű vágyunknak, de szerelem bevonzásához célszerű párban kihelyezni őket.

 


Kagyló:
A születés, regeneráció, beavatás és szerelem ősi szimbóluma. A szerelem istennője, Aphrodité/Vénusz kagylóban született.

 


Szív alakú tárgyak:
A vallásokban rendkívül összetett szimbólum (az élet, transzcendens bölcsesség, elpusztíthatatlanság stb. jelképe), de a világi aspektusában régóta az érzelmeket, a szeretet, a szerelmet jelképezi a szív forma.

 


Íves formák:
Azért fejthetnek ki pozitív hatást, mert nincs élük, tehát nem vágják el a jó energiák útját, másrészt pedig az íves formák a szívre és a kagylóra emlékeztetnek.

 


Piros gyertya:
Piros gyertya égetése közben a számunkra ideális társra érdemes gondolni.

 


Piros fonál:
A szerelem színét jelképező piros fonálra kötött csomó jó szolgálatot tehet a szerelem eléréséhez, ugyanis a hagyományok szerint a csomó szövetséget, egyesülést, szerelmi, házassági köteléket, hűséget jelképez. Egyes babonák szerint a rontástól véd, mások szerint pedig a szerelem megjelenését segíti.

 


Kristályok:
Minden kristály más életterületet, hangulatot képes felerősíteni. A szerelemhez legjobban a rózsakvarc kapcsolódik.

 


Jin és jang jel:
Az univerzumban uralkodó két ellentétes erő tökéletes egyensúlyának és egységének jelképe.

 

 

Szerelem feng4

AMIT NE!


Gyöngy:
Alakja a könnyre emlékeztet, ezért szerelem bevonzásához lehetőleg ne használjuk.


Kaktusz:
Szintén a szúrósságából adódóan téríti el a szerelmet.


Törött dolgok:
Amennyiben épp életünk egy részét szeretnénk teljessé és harmonikussá tenni, lehetőleg kerüljük a használatukat.


Kavics:
Vannak, akik szerint jó szolgálatot képesek kifejteni a szerelemterületen kiszórt apró kavicsok. Mások szerint kerülendő tárgyak. – Pontos okát nem találtam meg, de talán a macskámat kellene megkérdezni…

Utoljára frissítve: 2015. december 31., csütörtök 12:23
2018. február 21. Szerda
Eleonóra, Norina

Aktuális kérdés

Hogyan tetszik az oldalunk?
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
Összes szavazat:
Első szavazat:
Utolsó szavazat:
 
Powered by Sexy Polling
 

Életmód