Narancsos csokoládékrém Kiemelt

Kategória: Főzünk 2017. december 15., péntek 08:57

Néhány évvel ezelőtt egy karácsonyi újságban olvastam ennek a krémnek a receptjét, amit annyira egyszerűnek találtam,hogy el is készítettem menten egy pici alakítással, mivel annyira édeset nem szerettem volna. Azóta elengedhetetlen része konyhámnak télen és nyáron is. Ajándéknak is kiváló, hisz eddig még senki nem mondta, akinek ajándékoztuk, hogy azonnal vigyük az orra elől, maximum ha éppen súlya csökkentésébe kezdett volna, de olyanoknak meg nem adunk, mivel túl nagy a kísértés. Esszük kalácshoz és kiflihez, kenjük linzerre és más süteményekbe. Sokkal finomabb, mint bármi, amit eddig csokoládés, kakaós krémként ettünk.

 

Csokikrem

Íme a recept:

20 dkg teljesen puha vajat és 20 dkg olvasztott étcsokoládét, 3 teáskanál mézet, valamint reszelt narancshéjat robotgéppel összekeverünk, üvegbe kanalazzuk és a hűtőben tároljuk.

 

Ahhoz, hogy kenni tudjuk, kicsit előbb ki kell vennünk, hiszen mivel vaj van benne, ugyanúgy viselkedik. A narancshéj megadja a kellően finom, kicsit pikánsabb ízét, nem olyan, mint egy egyszerű csokoládékrém.

Ha elkezdjük enni, veszélyessé válhat, mivel egy finom kaláccsal nehéz abbahagyni, főleg egy csésze habos kávé mellett. Karácsonykor pedig igazán finom ajándékot adhatunk így szeretteinknek.

 

Rószegh Lili

Utoljára frissítve: 2017. december 15., péntek 09:05
2018. április 20. Péntek
Tivadar, Odett

Aktuális kérdés

Hogyan tetszik az oldalunk?
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
Összes szavazat:
Első szavazat:
Utolsó szavazat:
 
Powered by Sexy Polling
 

Életmód